Astăzi, la Tribunalul București, s-au desfășurat audieri în dosarul Belina. Avocații lui Adrian Gâdea și Sevil Shhaideh au cerut instanței să vină la Belina, pentru a constata că acolo e o baltă banală. Însă asistenții registratori de la Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alexandria au acceptat eventualitatea unei testări la poligraf. 

Tribunalul București le-a audiat astăzi pe Rodica Gușă și Mariana Gheorghiu, ambele asistenți registratori la Cadastru în Alexandria, judecate pe marginea infracțiunii de fals intelectual, după ce au radiat din extrasele de carte funciară ale insulei Belina contractele de închiriere dintre Tel Drum și UAT Seaca. Ambele au susținut în fața judecătorului că la mijloc a fost o eroare umană, pentru care nu se simt deloc vinovate.

Motivul? Volumul mare de muncă și personalul puțin ar fi înlesnit producerea unei erori în spatele căreia nu s-ar afla nicio intenție. Totuși, Rodica Gușă nu a putut explica instanței de ce a soluționat în 30 de minute cererea de radiere depusă de Tel Drum, în contextul în care e volumul atât de mare de muncă și legea ar fi permis ca solicitarea companiei în cauză să fie rezolvată în 3 zile, nu în 30 de minute.

Nici Mariana Gheorghiu nu admite faptul că ar fi avut vreo intenție de a favoriza societatea Tel Drum prin încălcarea unor reguli profesionale. Aceasta a spus că nu cunoaște pe nimeni din Tel Drum și că nu avea niciun interes în a ajuta compania în vreun fel. Ca atare, judecătorul le-a întrebat pe cele două dacă ar fi de acord cu o testare la poligraf, ambele răspunzând favorabil propunerii.

 

Articolul precedentDosar penal pentru un teleormănean care și-a lovit fosta prietenă pe stradă
Articolul următorRăzbunare în stil mafiot! Duşmanii i-au incendiat vila