”Tu poți face lumină”, este numele campaniei prin care suntem cu toții sfătuiți să ne implicăm și să denunțăm faptele de corupție. Campania se adresează atât cetățenilor, cât și personalului MAI.

Reprezentanții Direcției Generale Anticorupție, instituția abilitată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului M.A.I, a lansat o campanie prin care îi îndeamnă pe toți cei care au descoperit fapte de corupție să le denunțe. ”Tu poți face lumină” este campania care își propune conștientizarea fenomenului și stoparea lui.

Această campanie are ca scop promovarea și dezvoltarea unui comportament integru în rândul personalului M.A.I. și al cetățenilor prin conștientizarea consecințelor faptelor de corupție și a modalității de semnalare a acestora, prin prisma atitudinii civice de normalitate ce trebuie adoptată.

Obiectivele campaniei ating aspecte referitoare la obligațiile care derivă din calitate de funcționar public, atitudinea în fața unor posibile fapte de corupție, conștientizarea cetățenilor despre necesitatea semnalării faptelor de corupție despre care iau cunoștință prin apelarea Call Center Anticorupție 0800 806 806.

Astfel, în cadrul aceste campanii de prevenire a corupției vor fi organizate întâlniri cu tematica integrității (dezbateri publice, mese rotunde cu reprezentanți ai administrației publice locale și ONG-uri), distribuire și panotaj a afișelor realizate în acest sens în instituțiile M.A.I., distribuire de flayere și pliante cu caracter informativ, mediatizarea globală a tuturor acestor elemente printr-un film de scurt metraj în care este descris modul de funcționare a sistemului call center anticorupție.

Articolul precedentCum a descoperit un tânăr, într-o noapte fără somn, procedura revoluționară care ar putea vindeca toate bolile genetice
Articolul următorO persoană a ars de vie în propria casă!