Cu nici două săptămâni în urmă, orașul Zimnicea achiziționa în SEAP un număr de 400 de tei argintii cu peste 22.000 euro. Practic, vorbim despre 268 lei pe bucată. Pe piața liberă, un tei argintiu de aceeași dimensiune costă aproximativ 150 de lei. 

Pe 31 octombrie se făcea deja procesul de cumpărare directă a celor 400 de bucăți de tei argintii de la compania bucureșteană SIMBECOM IMPEX SRL, care a venit cu o ofertă dublă față de aceea valabilă pe piață. Practic, cei de la SIMBECOM IMPEX au propus un preț special pentru Zimnicea: 268 lei pentru fiecare arbore. Instituția publică nu s-a gândit de două ori și, fără să caute o ofertă mai bună pe piața liberă, a acceptat achiziția directă, plătind astfel 107.340 lei, adică peste 22.000 euro, din banii zimnicenilor.

Dacă aruncă noi o privire asupra ofertelor de vânzare a teiului argintiu pe piața liberă, putem constata că un arbore din specia Tilia Tomentosa se vinde, în general, cu prețul de 147 lei pe bucată. Și, dacă vrei să cumperi mai mult de 100 de bucăți, majoritatea vânzătorilor oferă reduceri substanțiale, astfel că poți ajunge să achiziționezi, ca autoritate publică, un astfel de abore și cu 100 de lei. Dar, chiar și cumpărând la preț întreg cele 400 de bucăți de pe piața liberă, prețul unui arbore nu ajunge în niciun caz la valoarea negociată de orașul Zimnicea cu respectiva companie din București.

Articolul precedentSURSE: Adrian Gâdea devine administratorul județului Teleorman
Articolul următorSe caută manager pentru Ambulanța din Teleorman