O cunoscută companie japoneză de rulmenți va investi în punctul său de lucru din județul Teleorman peste 100 milioane de euro. Totul s-a anunțat în cadrul unei vizite a delegației japoneze și a ministrului român pentru mediul de afaceri ce a avut loc astăzi în Teleorman.

Pentru început, investiția se ridică la aproximativ 30 de milioane de euro și șapte specialiști români vor pleca trei luni în Japonia pentru specializare, procedurile de fabricare a rulmenților necesari fiind cu totul noi pentru angajații fabricii din Alexandria. În acest context, ministrul român pentru Mediul de Afaceri și Comerț s-a întâlnit astăzi la Alexandria cu președintele JTEKT Corporation Japan, Tetsuo Agata, în vederea dezvoltării afacerii Koyo din România, principalul punct de lucru al acesteia aflându-se în reședința județului Teleorman.

La întâlnire au participat și autoritățile locale din județ, interesate în mod direct de investiție, printre ele numărându-se primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, și prefectul județului, Florinel Dumitrescu. Aceștia i-au însoțit pe ministrul Ștefan Radu Oprea și pe cei din delegația japoneză la o plimbare prin fabrica din Alexandria și, la final, au plantat, potrivit tradiției, și un cireș în fața fabricii.

Articolul precedentNicolae Bădănoiu se întoarce în fruntea Primăriei Videle
Articolul următorTurris nu convinge, dar rămâne lider în Liga 2