Șomajul dă ușoare semne de regres…pe hârtie. Vorbim de şomerii teleormăneni înregistraţi, însă realitatea este alta. Sărăcia şi lipsa locurilor de muncă fac parte din vieţile teleormănenilor. Această realitate crudă nu se vede și în statistici.
La sfârșitul lunii august, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman erau înregistrați 9.570 șomeri (din care 4.033 femei), rata șomajului fiind de 6,50 la sută. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 6,63 la sută, se observă o scădere cu 0,13 puncte procentuale.
”Din totalul de 9.570 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Teleorman, 1.312 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 8.258 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 7.410 șomeri provin din mediul rural și 2.160 sunt din mediul urban”, se arată într-o informare a AJOFM Teleorman.
Potrivit specialiștilor, șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Teleorman, 51,66 la sută. Urmează cei cu studii primare sau fără studii, 16,50 la sută, iar 15,14 la sută au absolvit învătămăntul liceal.
Lipsa locurilor de muncă, populaţia tot mai îmbătrânită, lipsa investitorilor, dar şi restrângerea activităţilor a tot mai multe societăţi comerciale, sunt doar unele din principalele cauze care au contribuit la menţinerea judeţului nostru printre cele mai sărace judeţe din ţară.