Primarul comunei Scrioaștea, care îi numea infractori pe copiii din comună dedicați cititului, este acuzat de jurista primăriei că fură lemne din pădurea publică, folosind utilajele primăriei, și le folosește în scop personal. 

Marian Șefu șase terenuri în Scrioaștea, un apartament în București, un apartament în Alexandria, două case de locuit în Scrioaștea și două spații comerciale. În plus, Marian Șefu deține 3 autoturisme și economii de peste 21.000 lei. Și asta nu pare a fi întâmplător, dacă ne uităm la faptul că acest individ  se pretează la a fura din pădurea publică lemne pentru iarnă. Și nu vorbim despre niște cantități neînsemnate, pentru că vorbim despre un volum al materialului lemnos tăiat ilegal de 25.000 mc.

O fostă juristă a primăriei din Scrioaștea povestește că lemnele tăiate cu utilajele instituției publice sunt ulterior duse acasă la Marian Șefu sau la consilierul acestuia, precum și la o doamnă apropiată lor: “Lemnele sunt duse la primar acasă, și o mașină merge la consilierul lui și alte două la niște persoane, printre care și o doamnă apropiată lor. Vorbim despre lemn de pe domeniul public, din proprietatea publică a comunei. Se folosesc în acest sens utilajele primăriei din Scrioaștea.”

Garda Forestieră București a constatat că volumul de material lemnos rezultat în urma tăierilor ilegale de la Scrioaștea are o valoare de 7.860 lei. Cazul a fost preluat în anul 2017 de către Secția de Poliție nr.5 Dobrotești, făcând obiectul a două dosare penale, care stau și astăzi…. la sertar.