O acuzație de hărțuire sexuală a pus pe jar Inspectoratul Școlar Teleorman. O fetiță în vârstă de 14 ani din comuna Lunca își acuză profesorul de matematică de lucruri incredibile. 

Totul s-a întâmplat chiar în biblioteca școlii din satul Prundu, unde eleva, împreună cu o colegă de-a ei, își ajutau profesorul de matematică să aranjeze niște cărți. Se pare că, la un moment dat, cadrul didactic ar fi trimis-o pe una dintre fete să-i cumpere un suc, pentru a-și asigura niște momente de intimitate cu cealaltă elevă.

Ion Gulie, profesorul de matematică, are aproape 60 de ani și este cadru didactic cu vechime. După izbucnirea scandalului, se pare că și alte fete din școala respectivă ar fi spus că au fost atinse în mod nepotrivit de cadrul didactic, dar s-au temut să povestească acasă.

Sanda Dună, mama elevei care acuză acest comportament al cadrului didactic ne-a declarat că lucrurile s-au petrecut în felul următor: „Avea încredere în el, că i-a fost și diriginte. Și pentru ea profesorul e un al doilea părinte. El mai punea mâna pe fete, dar ele au crezut că sunt gesturi părintești. Era, deci, a doua zi de școală. Fata mea era cu o colegă. Doamna de engleză le-a trimis în bibliotecă să aranjeze niște cărți, cu profesorul de matematică. Profesorul se numește Ion Gulie. Fetele l-au întrebat dacă are nevoie de ajutor, el a acceptat ajutorul. A stat cu ele, cât au aranjat cărțile și, la un moment dat a trimis-o pe colega fetei mele să-i cumpere un suc. S-a dus copilul, că așa sunt educați copiii, să nu refuze un profesor. Și a rămas singur cu fata mea. S-a dat pe lângă ea, a mângâiat-o pe gât, a luat-o de după gât și i-a zis vorbele astea. Mă scuzați că vi le spun, dar chiar așa i-a zis: „Stai să te f…t și eu o dată.” Fata a rămas șocată, când a auzit. Și el a continuat: „Că dacă stai, eu am influență, eu am omenie și te ajut să pleci la un liceu în București. O să te ajut să fii om mare.” Fata i-a povestit colegei când s-a întors și a făcut un atac de panică. Am chemat poliția și salvarea.”

Familia a făcut reclamație la poliție pentru agresiune sexuală, lucru confirmat de purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Teleorman, Teodora Dragole. Inspectoratul Școlar Județean Teleorman nu a răspuns până acum referitor la atitudinea pe care o va avea în acest caz, în ciuda încercărilor noastre repetate de a o contacta pe Valeria Gherghe. Mai mult, mama fetei ne-a mărturisit că reprezentanții inspectoratului școlar au sfătuit-o să nu discute cu presa.

Articolul precedentUn teleormănean și-a scos cărțile pe uliță pentru a fi citite de copii
Articolul următorPrimăria Alexandria admite că Victor Drăgușin a dispus verificarea la domiciliu a semnatarilor inițiativei civice „Fără penali”