Pentru că în localitatea sa natală nu există bibliotecă, un teleormănean a luat inițiativa de a scoate în fața curții sale cărțile personale, dar și unele donate, pentru a fi împrumutate de cei mici. 

Inițiativa este una colosală ca importanță, în contextul în care mediul rural din Teleorman nu oferă celor mici un acces garantat la cărți și cunoaștere. Așa că, inspirat de ideea unor englezi care au transformat niște cabine telefonice în mini-biblioteci, Relu Voicu a decis să facă și el ceva similar în localitatea părinților săi.

În consecință, Relu Voicu a remarcat dorința oamenilor de pe Facebook de a sări în ajutorul celorlalți oameni, așa că a scos, pur și simplu, cărțile personale, dar și cărțile primite drept donație de la oamenii de bine în stradă, pe ulița localității sale. La început, ideea a părut fantezistă și lumea era doar curioasă. Dar interesul celor mici de a se împrieteni cu cărțile l-a determinat pe Relu să-și dorească mai mult: înființarea a două mini-biblioteci în apropierea școlii și grădiniței din comună, pentru că elevii să le întâlnească în drumul lor și să se apropie de cărți.

A făcut în acest sens o solicitare către Consiliul local al localității și așteaptă ca oameni de bine să-l ajute, prin donații constând în materiale de construcție, cărți sau bani, pentru a pune pe picioare acest proiect. Pentru că soarele și vântul pot deteriora cărțile, Relu nu le scoate în fața curții în fiecare zi, sâmbăta fiind ziua aleasă pentru acest demers nobil. Dar el speră ca până la finalul acestui an să-și poată vedea visul cu ochii: cele două mini-biblioteci finalizate.

 

Articolul precedentSemnatarii inițiativei „Fără penali” din Teleorman s-au trezit cu poliția locală la ușă
Articolul următorO elevă de 14 ani din Teleorman își acuză profesorul de hărțuire sexuală