Pentru că o educație completă nu poate fi realizată fără sprijin practic, reprezentanții ISU Teleorman au decis să se implice în educarea reacțiilor celor mici în situații de criză.

Un astfel de episod educativ a avut loc astăzi, la Școala „Mihai Viteazul” din Alexandria, unde elevii claselor a VI-a au avut prilejul de a se întâlni cu adevărații eroi ai Teleormanului și chiar de a învăța de la ei. Sub deviza „Ajutorul tău contează!”, cei mici au fost învățați cum să se pregătească pentru a face față unui cutremur, cum să acorde primul ajutor și cum să solicite sprijinul echipajelor de salvatori în diferite situații de urgență.

Astfel de întâlniri în scop educativ sunt extrem de importante, în condițiile în care viteza de reacție, dar și modul inteligent de a face față situațiilor de criză, pot salva în cel mai concret dintre sensuri viețile oamenilor. Copiii s-au declarat extrem de fericiți că au avut ocazia de a se întâlni cu eroii lor, de a discuta cu ei și de a înțelege că altruismul e singura cale de urmat în viață. Poate tocmai de aceea, visul celor mai mulți dintre copii după astfel de interacțiuni educative este acela de a deveni pompieri.

Articolul precedentSpitalul Județean din Alexandria caută director medical
Articolul următorLecția de curaj a lui Daniel Tuinete, omul din Turnu Măgurele care protestează singur…