Omul de afaceri Gabi Florea a decis să doneze orașului Alexandria trei busturi ale celor mai importante personalități teleormănene: Constantin Noica, Marin Preda și Zaharia Stancu. Ei bine, Alexandria nu vrea donația decât cu aviz de la Ministerul Culturii. 

La finele lunii trecute, omul de afaceri teleormănean Gabriel Florea își declara intenția de a dona orașului Alexandria busturile celor trei mari personalități ale județului: Constantin Noica, Marin Preda și Zaharia Stancu. De aceea, el a solicitat Consiliului Local Alexandria trei suprafețe de teren în parcul de lângă Centrul Cultural Teleorman, pentru amplasarea celor trei busturi, comandate și plătite din banii lui personali și ulterior donate, fără niciun fel de obligații, orașului.

Inițiativa a fost determinată, potrivit propriilor declarații, de un fel de patriotism local, în ideea de a arăta țării întregi că Teleormanul nu înseamnă numai Dragnea și Dăncilă, ci și Noica, Preda sau Stancu. Ei bine, Primăria Alexandria i-a răspuns afaceristului că nu poate primi suprafețele solicitate, pentru că nu are aviz de la Comisia Națională pentru Monumente de For Public. Culmea e că același afacerist a mai donat orașului o statuie a Marii Uniri cu prilejul Centenarului, a procedat la fel ca acum și atunci nu i s-a cerut niciun aviz special.

Am primit răspunsul de la primarie, se pare ca trebuie sa ma adresez unei comisii a Ministerului Culturii. E ceva nou pt mine, ținand cont ca in precedenta acțiune in care am amplasat statuia Marii Uniri nu mi s-a solicitat așa ceva. Ei bine, de data aceasta, când am cerut să amplasez busturile lui Noica, Stancu și Preda, mi se cere avizul Comisiei Naționale pentru Monumente de For Public din cadrul Ministerului Culturii. De aceea, aș vrea să cer sprijinul prietenilor care știu procedurile de obținere a avizului respectiv, pentru că aș vrea să duc până la capăt acest demers de care sunt profund legat.„, a scris Gabi Florea pe contul său de Facebook.

Articolul precedentPLUS Teleorman monitorizează corectitudinea afișajului electoral în campanie
Articolul următorGALERIE FOTO. În Teleorman apar primele încălcări ale legii electorale