În această perioadă, membrii PLUS Teleorman se ocupă de monitorizarea corectitudinii afișajului electoral în campanie. Ei cer ajutorul populației în sesizarea neregulilor, pentru a avea o campanie cât mai corectă.

Campania electorală trebuie să se desfășoare și ea potrivit regulilor, astfel că membrii PLUS Teleorman au luat foarte în serios aceste reguli și îndeamnă populația să sesizeze, cu probe, încălcările legislației în materie de afișaj electoral. Potrivit legii nr. 370/2004, respectiv art. 41 alin. 6, „Pe un panou electoral, fiecare candidat poate aplica un singur afiș electoral. Un afiș electoral amplasat în locurile prevăzute la alin. (1) nu poate depăși dimensiunile de 500 mm o latură și 300 mm cealaltă latură, iar cel prin care se convoacă o reuniune electorală, 400 mm o latură și 250 mm cealaltă latură.”

Și la alegerile europarlamentare, cei de la PLUS au procedat la fel și au sesizat de fiecare dată Biroul Electoral Județean atunci când s-au constatat abateri de la litera legii. Mai mult, și de această dată, se solicită implicarea populației în depistarea neregulilor. Într-un comunicat transmis astăzi presei din Teleorman, cei de la PLUS menționează că întregul demers vine în sensul derulării unei campanii cât mai curate.

De aceea vă solicităm să ne transmiteți fotografii cu panourile electorale pe care se află mai multe afișe ale aceluiași partid, precum și locația acestora. (prin e-mail la [email protected] sau pe pagina de facebook PLUS Teleorman). De asemenea ne sunt utile imagini sau înregistrări video cu persoane care vandalizează afișele electorale. Vom sesiza și astfel de abateri, acestea fiind încadrate ca fapte penale.”, se precizează în comunicat.

Articolul precedentBătrân de 84 de ani, dispărut în Alexandria
Articolul următorAlexandria refuză „politicos” donația lui afaceristului Gabi Florea