Potrivit legii, afișajul electoral se supune unor reguli, pe care oamenii partidelor fie nu le cunosc, fie le ignoră cu bună-știință. Astfel, putem vorbi deja despre primele încălcări ale legii electorale. 

Campania electorală are niște reguli bine stabilite. Candidații au egalitate teoretică de șanse, iar afișajul electoral presupune respectarea unor norme, stabilite prin lege. De exemplu, există legea nr. 370/2004, respectiv art. 41 alin. 6, care stipulează că „pe un panou electoral, fiecare candidat poate aplica un singur afiș electoral. Un afiș electoral amplasat în locurile prevăzute la alin. (1) nu poate depăși dimensiunile de 500 mm o latură și 300 mm cealaltă latură, iar cel prin care se convoacă o reuniune electorală, 400 mm o latură și 250 mm cealaltă latură.”

Cel mai frecvent, la nivelul județului Teleorman, încalcă legea PSD-ul și PNL-ul, care nu doar că lipesc mai mult de un afiș pe panoul electoral, dar în multe dintre situații le distrug pe ale adversarilor. Singurii care respectă legea și par s-o înțeleagă sunt cei de la PLUS Teleorman, afișele lui Dan Barna fiind întotdeauna lipite corect.

Articolul precedentAlexandria refuză „politicos” donația lui afaceristului Gabi Florea
Articolul următorMamografii gratuite în Teleorman, în perioada 25-28 octombrie