Viceprimarul Alexandriei, Gică Anghel, cunoscut pentru faptul că-i amenința cu transformarea în mici pe cei care foloseau plăcuța suedeză, a fost deconspirat recent de Curtea de Apel București pentru faptul că, în calitate de locotenent al vechii Securități, ar fi încălcat drepturile omului. 

În calitate de lucrător al Securității, actualul viceprimar al Alexandriei se ocupa cu limitarea gândirii și exprimării libere a militarilor. Și avem niște exemple. Doi militari au fost interceptați și urmăriți de Gică Anghel pentru faptul că și-au exprimat nemulțumirile legate de regim, rolul acestuia fiind acela de a urmări informativ pe criterii politice oameni care se declarau nemulțumiți de faptul că aveau mult de plătit la energie electrică sau că aduceau injurii puterii de stat.

În plus, Anghel trebuia să verifice dacă subordonații săi “audiază emisiunile posturilor de radio străine reacționare și colportează știrile transmise de acestea și comentariile pe care le face privind situația social-politică și economică a țării noastre, precum și a sursei Vy lk y în vederea clarificării dacă numitul D.I. sau membrii familiei sale întrețin legături și relații cu cetățeni străini sau cu persoane cu rude și relații în străinătate, preocupările și profilul moral al acestuia, care sunt persoanele din anturajul obiectivului în afara unității, cum sunt cunoscute acestea, conținutul și esența discuțiilor pe care le poartă acestea în mediul de relații, la domiciliu“.

Articolul precedentProtest inedit la Primăria Alexandria
Articolul următorTurris Oltul Turnu Măgurele, lider în Liga 2