Plasticul este prezent în viaţa noastră de zi cu zi. El este vizibil în ambalajele pe care le utilizăm, în obiectele pe care le folosim în fiecare zi. De asemenea hainele sunt construite de multe ori din plastic sau derivate ale acestuia. Încălţămintea şi accesoriile noastre sunt la fel. Cum anume putem să influenţăm pozitiv mediul în care trăim? Iată 10 metode care vor avea un impact pozitiv şi care pot să pară mici, însă au valoare în societatea de astăzi. Fiecare mică schimbare poate să aibă o putere de modificare a sănătăţii planetei. Iată deci 10 metode a elimina plasticul din viaţa de zi cu zi:

1. Foloseşte veselă de unică folosinţă biodegradabilă

Sunt situaţii în care este necesar să folosim veselă de unică folosinţă, însă alegem incorect variantă. Poţi folosi veselă unică folosinţă biodegradabilă pentru a nu avea un efect negativ asupra mediului. O alegere corectă de acest gen poate să reducă numărul
de veselă care ajunge pe câmpurile de gunoaie şi care degradează natură. Neo Pack oferă variante de asemenea veselă biodegradabilă, care susţine protecţia mediului. Pentru mai multe detalii, puteţi intra pe link-ul următor: https://neopack.ro/cât/vesela-unica-folosinta/. 

2. Nu mai folosi paharele de plastic

Paharele de plastic sunt prezente în fiecare bucătărie sau la serviciu. Poţi să optezi pentru folosirea celor normale din sticlă şi vei reduce plasticul care nu este necesar în viaţa ta. Poţi să investeşti într-un set frumos de pahare care să te bucure şi care să te facă să vrei să ornezi mereu o masă în familie. 

3. Poţi găsi periuţe de dinţi din bambus şi peri naturali

Există în acest moment periuţe de plastic pentru dinţi şi periuţe din materiale alternative. Acestea sunt de multe ori naturale sau aproape complet naturale. Ele pot să fie făcute din bambus sau alte specii de plante şi pot ajuta dantura să arate frumos şi să fie bine curăţată. De aceea sunt recomandate în locul acestora din plastic. Periuţa de dinţi este ceva ce se schimbă destul de des şi are o folosinţă zilnică. De aceea poţi aduce o mică schimbare prin alegerea unei periuţe sustenabile.

4. Poţi să foloseşti şi perie pentru păr din alte materiale alternative, şi nu din plastic

Aceeaşi situaţie ca şi în cazul periuţei de dinţi, este şi periuţa de păr. Aceasta poate să fie cumpărată din alte materiale, care să nu implice plasticul. Există peri naturali care ajută mult părul să se descurce şi care susţin sănătatea lui mai ales atunci când este ud. Este important să te interesezi de variantele de pe piaţa din acest moment şi să alegi o perie potrivită pentru tipul de păr pe care îl ai, pentru a reuşi să îl protejezi şi să îl ajuţi să arate frumos. 

5. Găseşte lapte care vine ambalat în sticle

Laptele care era ambalat mereu în sticle era o normalitate în trecut şi acum este o variantă pozitivă. Situaţia acestui moment din societatea noastră este îngrijorătoare prin faptul că folosim excesiv de mult plastic. Aşadar, una dintre variantele prin care putem să împiedicăm creşterea cantităţii de plastic, este şi folosirea sticlelor normale pentru lapte. Se beau multe tone de lapte zilnic. Aşadar, tot acel plastic dăunează mediului. Poţi face alegerea corectă de oricâte ori mergi la cumpărături. 

6. Cumpără cantităţi mai mari care vin într-un singur pachet

Pentru a evita ambalajele multiple inutile, poţi cumpăra un singur recipient. Acest exemplu poate să fie dat în cazul detergentului. Acesta poate să fie cumpărat în cantităţi mici sau mări. În cazul celor mici se foloseşte mult mai mult plastic şi este aruncat mai des. De asemenea există magazine care produc detergent bio care poate să fie cântărit sau care este sub alte forme alternative. Merită încercată oricare variantă. 

7. Renunţă la apa îmbuteliată

Sticlele de plastic de apă sunt cele mai mari cantităţi de plastic existent. Ele sunt prezente oriunde pe glob şi produc dezastre din punct de vedere al mediului înconjurător. Aşadar, poţi să găseşti soluţii potrivite pentru tine, care pot să fie filtrele de apă sau recipientele mici pentru geanta din materiale precum sticla. Acestea vor păstra aroma mai bine, vor conserva proprietăţile pozitive ale apei şi te vor ajuta să susţii
natura prin fiecare gest mărunt.

8. Pregăteşte-ţi propria pâine acasă din ingrediente naturale şi complet fără plastic

A mânca o pâine caldă făcută în casa înseamnă o mai bună sănătate. Poţi astfel să ştii ce ingrediente ai pus şi poţi alege tot felul de seminţe care să te ajute să îţi imbunatatesi starea generală. În acest mod renunţi la a cumpăra pâine care este învelită în plastic. Acel plastic este aruncat în fiecare zi şi face rău planetei. 

9. Evită să iei mâncare la pachet în ambalaje necorespunzătoare

Atunci când eşti nevoit/a să mergi la cumpărături şi vrei să iei mâncare la pachet de la restaurantul unde ai mâncat în acea zi, evita ambalajele necorespunzătoare. Poţi să mergi în restaurante care oferă ambalaje de unică folosinţă compostabile, reciclabile sau
bio. Ai grijă la alegerile mici din ziua respectivă. Poţi avea satisfacţia de a face alegerile corecte. 

10. Renunţă la ustensilele de bucătărie de unică folosinţă din plastic

În bucătărie eşti tentat/a să foloseşti plasticul de unică folosinţă pentru că poţi să îl arunci, fără să fie nevoie să îl speli. De aceea este bine să renunţi la el şi dacă ai nevoie să foloseşti veselă unică folosinţă sau alte ustensile de bucătărie, poţi opta pentru cele biodegradabile.

Articolul precedentMinisterul Sănătății: 13 teste pentru coronavirus, în derulare
Articolul următorCoronavirus România. A fost confirmat al PATRULEA CAZ de infectare