Pe data de 29 iulie se celebrează Imnul Național. Componentă esențială a patriotismului, alături de drapel și de limbă, imnul poate fi considerat un liant între românii de pretutindeni, atâta vreme cât ei împărtășesc, prin linie melodică și vers, niște valori comune. 

La Alexandria, zilele de acest fel se celebrează formal. Se citesc discursuri de pe hârtie, fără niciun fel de înflăcărare patriotică, în prezența unor membri de partid și a unui număr mic de locuitori ai județului, realmente interesați de valențele profunde ale evenimentului. Ziua Imnului Naţional al României a fost instituită în anul 1998, prin Legea nr. 99/1998, care prevede că această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de către celelalte instituţii ale statului, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, în spiritul tradiţiilor poporului român, precum şi prin ceremonii militare specifice.

O astfel de ceremonie s-a organizat astăzi în reședința județului Teleorman, în prezența unui număr mic de oficiali. Dacă în anii electorali, aceste zile sunt ocazii minunate pentru politicienii locului de a se face remarcați de public, în anii fără astfel de presiuni, la ceremoniile patriotice iau parte preponderent oamenii din eșalonul 2 sau chiar 3 al puterii. Anul acesta n-a făcut excepție, oaspeții de onoare ai evenimentului fiind prefectul județului, Florinel Dumitrescu și subprefectul județului, Nelu Ionel Oprea, vicepreședintele Consiliului Județean, Florin Piper Savu, deputatul PSD Violeta Răduț, viceprimarul municipiului Alexandria, Gică Anghel. Alături de ei s-au aflat cei care realmente înțelegeau motivul pentru care în fața Palatului Administrativ din Alexandria s-a intonat imnul național: reprezentanți ai sindicatelor și organizatiilor nonguvernamentale, reprezentanţii filialelor veteranilor de război, filialei cadrelor militare în rezervă și în retragere, precum şi ai revoluţionarilor. Din păcate, aceștia sunt din ce în ce mai puțini….

 

Articolul precedentTrimite un copil din comuna Trivale Moșteni la școală! – o campanie a preotului Bogdan Nedea
Articolul următorProtecția Consumatorului a aplicat în luna iunie amenzi de 164.000 lei