Deși teleormănenii nu obișnuiesc să facă petiții către instituțiile cu atribuții de control, asta nu împiedică autoritățile să dea amenzi cât de frecvent e posibil. Astfel, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Teleorman a desfășurat doar în cursul lunii iunie 105 acțiuni de control. Dintre acestea, numai 27 au fost rezultatul unor petiții și reclamații venite din partea oamenilor. 

Din totalul produselor controlate, în valoare de 224.722 lei, au fost depistate cu abateri produse în valoare de 47.344 lei (reprezentând 21,07%), din care au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului uman, produse în valoare de 22.416 lei și oprite temporar de la comercializare până la remedierea deficiențelor constatate, produse în valoare de 24.888 lei. Dintre acțiunile efectuate, în 80 de cazuri a fost constatată nerespectarea prevederilor legale în domeniul protecției consumatorilor, fiind aplicate 49 amenzi contravenționale, în cuantum de 164.000 lei și 31 avertismente.

Din cele 33 de petiții înregistrate au fost soluționate 27, din care 17 s-au dovedit a fi întemeiate, 6 neîntemeiate, 1 redirecționată către alte instituții competente și 1 clasată.

Articolul precedentZiua Imnului, celebrată formal și cu puține oficialități, la Alexandria
Articolul următorDragnea a pierdut conacul de la Alexandria… în declarația de avere