Școlile au ce le trebuie pentru a le asigura copiilor condițiile solicitate pentru începerea anulului școlar, susține Veronica Mitran, candidatul PNL la Primăria Alexandria. Într-o intervenție la Realitatea Plus, aceasta a vorbit și despre piedicile pe care le pune PSD, atât la nivel central, cât și local, oricăror inițiative a guvernului.

„Autoritățile locale trebuie să facă achiziția de materiale sanitare și dezinfectant. Școlile, din punctul meu de vedere, mai au bani care au fost alocați, și pot, pentru început, să facă achiziția, iar mai apoi pot să facă decontare direct din fonduri europene. Autoritățile locale au și ele fonduri și pot ajuta la dotarea școlilor cu tot ceea ce trebuie, pentru început. Deci bani cred că sunt, trebuie doar să-i alocăm și să-i folosim cum trebuie, pentru ca acești copii să înceapă școla în bune condiții” a afirmat candidata la Primăria Alexandria.

De altfel, Veronica Mitran a vorbit și despre „moștenirea” lăsată de administrația social-democrată. 

„În anul 2020 mai sunt străzi care nu sunt racordate la canalizare, dacă vă puteți imagina, întrucât actuala adminitrație PSD a avut alte priorități din acest punct de vedere, firme căpușă, bani aruncați pe fereastă.”

Candidatul PNL la Primăria Alexandria a dezmințit și zvonurile potrivit cărora pensionarii n-ar primi pensile la timp, după ce au fost majorate.

,, În ciuda zvonurilor răspândite de PSD,  taloanele de pensii au fost deja tipărite și sunt sigură că vor ajunge la timp. Gândiți-vă că pensile au fost mărite în plină pandemie, gândiți-vă că acestui guvern i-a revenit responsabilitatea de a digitaliza învățământul românesc în foarte scurt timp și că acest guvern trebuie să asigure 250.000 de tablete pentru toți copiii. Deci, în plină pandemie, guvernul asigură pensile oamenilor și trebuie să pună la punct învățământul pentru online,” a afirmat Veronica Mitran, candidatul PNL la Primăria Alexandria.

 

 

Articolul precedent100% TU DECIZI! Horia Țuțuianu, președintele CJ Constanța – Scandal cu ANI și acuzații de direcționare a banului public
Articolul următorȘcoala online, provocarea Guvernului Orban. Scenariile pentru începerea școlilor, pregătite. Elevii vor primi 250.000 de tablete