Veronica Mitran, candidat la primăria Alexandriei, spune că Guvernului Orban i-a revenit responsabilitatea de a digitaliza învăţământul românesc într-un timp record. Și asta deoarece totul trebuie pregătit înaintea începutului de an școlar, care se poate desfășura online în unele localități. 

Sunt trei scenarii pentru începutul de an școlar. Primul scenariu este cel verde și se aplică localităților în care mai puţin de o persoană la mia de locuitori e depistată cu COVID-19, în ultimele 14 zile. Aici, elevii vor merge obligatoriu la cursuri. Al doilea scenariu este cel galben, de gravitate medie, unde numărul infectărilor este între 1 și 3. 

”În acest caz, prioritate să meargă la şcoală vor avea preşcolarii, elevii din clasele 0-4, dar şi elevii din anii terminali. Restul claselor vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie”, a spus Veronica Mitran, candidat la Primăria Alexandria, la Realitatea PLUS.

Cel de-al treilea scenariu este cel roșu, acolo unde numărul îmbolnăvirilor depășește trei persoane. În acest caz, şcoala se închide de tot, iar orele se vor face online.
”Acestui Guvern i-a revenit responsabilitatea de a digitaliza învăţământul românesc într-un timp foarte scurt. 250.000 de tablete pentru toți copiii”, a mai declarat Veronica Mitran, candidat la Primăria Alexandria.

Tabletele vor ajunge la elevii care nu dețin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet, în baza unei cereri și a unei declarații scrise.

Articolul precedentVeronica Mitran (PNL): Avem ce ne trebuie pentru ca elevii să înceapă școala în bune condiții
Articolul următorRestaurantele se redeschid, cu o serie de restricții, de la 1 septembrie. Anunțul, după întâlnirea Orban-reprezentanții HoReCa