După ce a văzut un proiect al unor tineri de peste hotare de a pune cărți la dispoziția oamenilor pe stradă, un teleormănean a început o luptă fabuloasă pentru dreptul copiilor din județ de… a citi.

Este vorba despre Relu Voicu, inițiatorul proiectului „Cu cărțile pe uliță”, proiect început dintr-o întâmplare și continuat cu sprijinul oamenilor de bine, prin care este vizată educația copiilor de la țară, mai precis, a celor din comuna Scrioaștea, Teleorman. Relu și-a propus să construiască mini-biblioteci în localitate, astfel încât elevii, în drumul lor spre și dinspre școală, să aibă acces liber la cărți.

Toată vara aceasta, Relu Voicu a făcut lecții cu copiii pe marginea șanțului din localitate și și-a scos cărțile în fața casei. Apoi cărțile au început să se strângă în număr din ce în ce mai mare, donațiile celor care au remarcat proiectul fiind substanțiale. Și acum, pentru a-i stimula pe cei mici să citească, Relu a organizat și un concurs, al cărui premiu va fi un laptop la mâna a doua, donat și el de o persoană generoasă.

Concursul presupune ca elevii din localitate să împrumute o carte de la Relu, să o citească și să se întoarcă cu ea, spunând ce au înțeles din textul parcurs. Cel care înțelege corect cartea și poate povesti despre ea, va fi câștigătorul laptopului. Periodic, Relu Voicu face propuneri de lecturi pe Facebook și încearcă să-i atragă pe copii către lectură, căci, pentru a-l cita: „cartea și educația schimbă nu doar destinul unui om, ci și pe acela al unei țări.”

Concursul se desfășoară în intervalul 22-28 decembrie și cine vrea să-l susțină pe Relu în proiectul lui de construire a unui Centru Cultural în Scrioaștea, poate dona în contul: RO93RZBR0000060020432836, Raiffeisen Bank, Voicu Relu.

Articolul precedentJudecătoarea Violeta Maidanuc a decis: Dosarul TelDrum nu se redeschide
Articolul următorPeste 200 de polițiști teleormăneni vor fi, de Crăciun, la muncă