În perioada 21-26 decembrie, pentru ca zilele de sărbătoare să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, poliţiştii teleormăneni sunt pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale. În această perioadă, în medie, zilnic 200 de poliţiştii vor acționa în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii să îşi petreacă sărbătorile în linişte.

Printr-un plan de măsuri specific, conducerea I.P.J. Teleorman a stabilit activităţi concrete ce vor fi desfasurate  în vederea menţinerii ordinii şi a siguranţei publice în zonele care cu  o fluenţă mare de public, în piețe, târguri, în zona supermarketurilor şi a dispus iniţierea de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale, a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea cu fermitate a fenomenului infracţional şi contravenţional din domeniul silvic.

Din totalul polițiștilor planificati să acţioneze zilnic vor face parte poliţişti din structurile operative, respectiv ordine publică, rutieră, transporturi, investigaţii criminale, investigarea a criminalitatii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă. De asemenea, va fi constituită o rezervă, pregătită să intervină dacă situaţia impune.

Din punctul de vedere al activităților comerciale și al combaterii evaziunii fiscale, poliţiştii structurilor de investigare a criminalității economice  vor intensifica activităţile de verificare a modului de depozitare, transport și valorificare a produselor alimentare, în timp ce poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase vor continua controalele în domeniul comercializării și a utilizării articolelor pe bază de amestecuri pirotehnice. Pe lângă aspectele economice și de respectare a legislației specifice acestor produse, materialele pirotehnice pot fi extrem de periculoase și pot conduce la accidente grave.

Articolul precedentUn teleormănean luptă pentru dreptul copiilor din mediul rural de… a citi
Articolul următorTragedie de Crăciun în Teleorman: doi tineri au decedat într-un accident rutier