Virusul gripal de tip A începe să facă din ce în ce mai multe victime, a opta fiind din județul Teleorman. 

Gripa sezonieră din acest an a făcut o primă victimă și în județul Teleorman. Este vorba despre un adolescent de 17 ani, care a murit în această dimineață din cauza gripei. Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, tânărul nu fusese vaccinat atingripal și avea o stare de sănătate deteriorată anterior contactării virusului gripal de tip A.

Potrivit directorului DSP Teleorman, Mioara Comana, vorbim despre un pacient cu boală rară, adică s-a născut cu lipsa unui cromozom în organism, cu retard mintal și obezitate. S-a prezentat la UPU la Alexandria pe data de 13 ianuarie, cu insuficiență respiratorie, hepatomegalie și obezitate. Medicii și-au dat seama că îi depășeau, așa că în aceeași zi, l-au transferat la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde a și decedat.

Mioara Comana spune că a luat legătura și cu medicul de familie al tânărului și acesta nu fusese vaccinat antigripal, pentru că ar fi fost internat la un centru privat de la Zalău pentru un tratament. Astfel s-a confirmat primul deces din cauza virusului gripal al unei persoane din județul Teleorman. Numărul total al persoanelor decedate la nivel național în urma îmbolnăvirii cu virusul gripal a ajuns astfel la 8.

Articolul precedent17 incendii în primele două săptămâni ale anului 2019, la Teleorman
Articolul următorTrei parlamentari teleormăneni au votat Legea Recursului Compensatoriu