Preotul Florin Danu este deja cunoscut în satul Lada de mulți ani pentru faptul că și-a asumat un rol de înger pentru localnicii foarte săraci de acolo. Acum, el vrea să construiască trei case pentru copii abandonați, femei alungate și bătrâni singuri. 

De mulți ani, preotul Florin Danu face eforturi ca oamenii săraci din satul Lada din Teleorman să trăiască un pic mai bine. Le asigură copiilor educație și hrană, pregătind câte o masă caldă în fiecare zi de vreo trei ani pentru 35 de copii și 35 de bătrâni. În plus, atunci când bătrânii nu se pot deplasa, le duce masa acasă. Mai mult, în weekend se țin în biserică ore de limba engleză și, mai nou, de limba și literatura română, pentru ca beneficiarii proiectului de binefacere al părintelui să se poată bucura, în egală măsură, de hrană materială și spirituală.

Acum, însă, părintele Danu are planuri și mai ambițioase. Practic, el și-a propus să construiască trei case de tip familial pentru copiii abandonați, femeile alungate și bătrânii singuri nu doar din comunitatea lui, ci din întreg județul. Proiectul a început deja, iar părintele a reușit să facă rost de cărămida necesară și de o parte din fier. Însă,e nevoie de bani pentru betonul din stație și pentru cherestea. În același timp, manopera are și ea niște costuri. Construcția celor trei case a început săptămâna trecută și se pare că lucrurile tind să se rezolve. Însă, cei care cred că pot ajuta la această inițiativă extraordinară, pot depune un ajutor în contul Asociației „Mâna Cerească”, în contul deschis la BCR: RO37RNCB0248125864690001.

Articolul precedentÎn timp ce olimpicii teleormăneni iau premii de 250 de lei, tinerii frumoși sunt premiați cu tablete și smartphone-uri…
Articolul următorDragnea rămâne cu sechestru pe avere