În Teleorman, tineri premiați la olimpiade naționale și internaționale sunt premiați cu câteva sute de lei, iar cei frumoși câștigă excursii, tablete și smartphone-uri. 

În cea mai recentă ședință a Consiliului Județean Teleorman, în cadrul căreia s-a aprobat cuantumul premiilor alocate copiilor cu rezultate deosebite în cadrul competițiilor școlare la nivel județean, național și internațional, s-a stabilit că valoarea unui premiu pentru câștigarea unei olimpiade naționale este, pentru autoritatea județeană, cam de 250 de lei, iar a unei olimpiade internaționale de 600 sau 400 de lei, în funcție de locul obținut. În timpul respectivei ședințe, consilierul județean liberal, Emilian Vrăjitoarea a susținut că premiile acordate unor copii care își petrec cea mai frumoasă parte a copilăriei învățând sunt foarte mici. Însă, Dănuț Cristescu, președintele Consiliului Județean Teleorman a venit cu niște argumente puerile, legate de faptul că acum nu sunt bani.

Acum, la Primăria Alexandria se fac pregătiri pentru organizarea unui concurs de Miss. El este dedicat tinerilor care vor să se implice într-o competiție a fizicului, demonstrând că merită să fie priviți cu admirație de un public anume. Nimic rău în asta! Până la urmă, și frumusețea are rostul ei pe lume, inspirând artiștii și amintindu-ne mereu de principiul simetriei. Însă, tinerii care vor participa și vor câștiga competiția vor fi recompensați cu totul și cu totul altfel decât tinerii deștepți. Potrivit unui caiet de sarcini, aferent proiectului, evenimentul „Mister Alexandria” alocă un buget de 21.000 de lei pentru paza, distracția, protocolul și premiile câștigătorilor. Pe lângă concertul celor de la „Noaptea târziu”, tinerilor frumoși din Alexandria li se pregătește sonorizare scumpă, lumini scumpe și premii consistente. Ele constau în tablete, smartphone-uri, excursie pentru două persoane spre orice destinație din România, ceasuri, curs de modeling profesionist, set cravată-batistă-butoni.

Viceprimarul Alexandriei, Ioan Augustin spune că evenimentul, care se va desfășura pe data de 23 noiembrie este deja o tradiție și că premiile au fost dintotdeauna foarte consistente: „Organizăm ca în fiecare an. E deja a cincea sau a șasea ediție, nu mai țin minte. Este prins în calendarul de evenimente al serviciului de Tineret, Sport, Cultură. Premiile sunt suportate din bugetul local și în fiecare an am avut premii importante. Participarea nu este doar pentru copii, este o limită de vârstă, 20, 20 și ceva de ani.”

Articolul precedentInvestigatori fiscali germani, la percheziții în Teleorman
Articolul următorUn preot din Teleorman construiește trei case pentru copii abandonați, bătrâni și mame alungate