Zilele de luni sunt cele mai grele pentru majoritatea dintre noi, iar pe măsură ce înaintăm în săptămâna de lucru ne relaxăm și devenim mai veseli. Însă „calvarul” începe duminica, iar specialiștii spun că tristețea și neliniștea pe care le resimțim sunt cât se poate de reale și sunt strict legate de faptul că ne întoarcem la serviciu.

Potrivit unui studiu efectuat pe 1.000 de voluntari, 81% dintre respondenți au dezvoltat așa numita anxietate de anticipare, pe măsură ce se apropia începutul unei noi săptămâni de lucru.

Două treimi dintre ei au dormit foarte prost în noaptea de duminică spre luni, iar fenomenul a fost observat chiar și la cei care spun că iubesc ceea ce fac la serviciu.

Cercetătorii susțin că cei mai predispuși la anxietatea legată de o nouă zi de muncă (86%) lucrează în educație, justiție, finanțe sau asigurări.

Cum evităm anxietatea de duminică

Specialiștii au și sfaturi, pentru a evita sau măcar a reduce tristețea de duminică. De-a lungul zilei faceți sport, ieșiți în natură, ocoliți telefonul mobil și mesajele electronice.

De asemenea, evitați alcoolul înainte de culcare, pentru că veți avea un somn agitat, și încercați să dormiți în medie șapte ore.

Articolul precedentGhidul oficial de Black Friday de la Poliţia Română
Articolul următorAproximativ 2.000 de români din diaspora au votat deja pentru turul doi