Deși incendierea intenționată a miriștilor este o acțiune situată în afara legii, pompierii militari teleormăneni se confruntă în ultima perioadă cu un incendiu de miriște pe oră. 

În România este interzisă incendierea miriștilor și vegetației uscate de către proprietarii de terenuri din două motive: vegetaţia ierboasă sau lemnoasă de pe pajiştile permanente nu trebuie arsă întrucât se distruge materia organică şi se poluează atmosfera și există mereu riscul de a scăpa situația de sub control.

Asta nu-i descurajează pe proprietarii de terenuri agricole din Teleorman să-și ardă singuri miriștile, fără anunțarea și acordul prealabil al autorităților, astfel că s-a ajuns ca în ultima perioadă în județ să se producă un incendiu de miriște la fiecare oră. Purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir, susține că, în medie, pompierii militari din Teleorman sunt chemați să intervină la 25 sau 26 de astfel de focuri scăpate de sub control în fiecare zi.

Pe de altă parte, amenzile acordate pentru astfel de fapte sunt foarte mici, astfel că descurajarea practicilor de acest tip e puțin probabilă. Motiv pentru care e important să se activeze acea conștiință cetățenească, singura care poate reglementa, de fapt, producerea mai puțin frecventă a acestor fapte care au, de multe ori, consecințe grave și imprevizibile.

Articolul precedentUn bărbat a murit după ce mașina în care se afla a intrat într-un tir
Articolul următorLa cortul Vioricăi din Alexandria bate numai… vântul