Sindicatul „Spiru Haret” Teleorman se pregătește de protest! Astfel, marți, 12 februare, platoul din fața Casei de Cultură din Alexandria va fi ocupat de cadre didactice.

Evenimentul a fost anunțat zilele trecute de Sindicatul Spiru Haret, care susține că acțiunea de pichetare va avea loc în cursul zilei de marți, începând cu ora 10.00, în centrul orașului, la Casa de Cultură. Inițial, s-a dorit ca protestul să se desfășoare în fața Prefecturii Teleorman, așa cum era și firesc, însă discuțiile cu reprezentanții Primăriei Municipiului Alexandria, Poliției Alexandria și Jandarmeriei Teleorman i-au convins pe sindicaliștii din educație să modifice locul de exprimare a nemulțumirilor.
Potrivit comunicatului oficial transmis de aceștia, revendicările sunt preponderent de natură salarială și se referă, punctual la: renunțarea de către Ministerul Educației Naționale la intenția de a diminua dreptul la concediul de odihnă anual al directorilor unităților de învățământ, plata tuturor orelor la plata cu ora din programul Școala Altfel, efectuate de membrii acestui sindicat, precum și plata sporului de uzură neuropsihică tuturor categoriilor de personal din sistemul educațional.
Mai mult, sindicaliștii din educație cer dimensionarea costului standard per elev, astfel încât să răspundă tuturor nevoilor educaționale ale elevilor, în momentul acesta existând unități de învățământ care nu au paznici, pedagogi, administratori, îngrijitori sau fochiști. Ca atare, toate aceste revendicări vor fi strigate marți în reședința județului Teleorman, cei în cauză exprimându-și speranța că ieșirile în stradă vor conta în luarea unor decizii de către ministrul de resort.

Articolul precedent3 milioane de lei pentru reducerea birocrației la Consiliul Județean Teleorman
Articolul următorFaceți ce face Preasfințitul Galaction! Construiți-vă case mari, cu biserici private…