Consiliul Județean Teleorman a depus pe data de 6 februarie un proiect cu fonduri europene, prin care se dorește simplicarea procedurilor administrative în cadrul instituției. 

Aproape 3 milioane de lei, din care 85% fonduri europene nerambursabile, vor fi investiți la nivelul județului Teleorman în scopul îmbunătățirii și efcienței serviciilor publice furnizate de Consiliul Județean Teleorman. Intenția este înscrisă într-un proiect depus de instituție la începutul acestei luni.

În cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă, prin care se urmărește planificarea strategică și măsuri de simplificare pentru cetățeni la nivelul administrației publice locale din regiunile mai puțin dezvoltate, Consiliul Județean Teleorman a depus proiectul „Capacitate administrativă modernă și inovativă.”

Obiectivul final al acestui proiect este reducerea birocrației în cadrul instituției publice, sens în care autoritatea locală este dispusă să cheltuie suma de 2.985.472,56 lei, din care 25% bani județeni. Implementarea acestui proiect ar trebui să ducă la simplificarea procedurilor administrative și reducerea timpilor de efectuare a activităților prin digitalizarea proceselor de administrare a documentelor la nivelul Consiliului Județean Teleorman și prin retro-digitalizarea documentelor aflate în arhiva instituției. Perioada de implementare a proiectului este, teoretic, de 20 de luni.

Desigur, asta ar trebui să susțină transparența și accesul mai facil al populației la documentele de interes public ale județului. Din păcate, noi știm, că și cu 3 milioane de lei, și fără 3 milioane de lei, interesul de a ține informația sub tăcere și de a îngreuna accesul oamenilor la acte va rămâne la fel de mare. Așa că poate era mai bine ca aceste milioane de lei de la Uniunea Europeană să fie solicitate în proiecte care să aibă realmente impact asupra județului. Deși… nici cele care, în mod practic, ar fi avut potențialul de a schimba viața teleormănenilor nu s-au concretizat ca în acte, așa că banii solicitați vor ajunge, ca și până acum, în buzunarele celor care știu să ceară.

 

Articolul precedentAccident cu șase mașini implicate, pe E70
Articolul următorSindicaliștii din educația teleormăneană ies în stradă