Potrivit președintelui de Consiliu Județean Teleorman, Dănul Cristescu, un nou corp al Spitalului Județean de Urgență din Alexandria se va construi în perioada următoare. Investiția este importantă, pentru că ar diminua aglomerația din unitatea spitalicească și ar rezolva, în același timp, o parte dintre dificultățile tehnice pe care le înfruntă spitalul.

Noul corp are dotări aproape SF pentru un spital județean, printre care se numără și un heliport. Potrivit descrierii și proiecțiilor făcute, noul corp va avea 5 etaje, cu următoarea structură: Subsol – Radiologie, laborator pathologic și prosectură; Parter și etajul 1- Cabinet de explorări funcționale gastroenterologie, Cabinet TBC, Centru hemodializă – 9 paturi; Cabinet diabet, Cabinet chirurgie generală + urologie, Cabinet obstretica ginecologie, Cabinet ortopedie, Cabinet medicină internă, Cabinet nefrologie, Cabinet reumatologie, medicina muncii, Cabinet endocrinologie, Saloane spitalizare zi și Farmacie. 

La etajul doi al noii clădiri ar trebui să existe 4 săli de naștere cu 4 paturi, 3 săli de operație și două  saloane de pregătire pre-operator. Etajul 3 cuprinde terapia intensivă și o unitate de transfuzie, iar etajul 4 un bloc operator cu 6 săli de operație. Etajul 5 va avea o sală de ședințe cu o capacitate de 100 de locuri, laboratoare și sterilizare. Mai sus, la etajul tehnic este prevăzut și un heliport.

Momentan, planul este numai pe hârtie, iar investiția ar putea dura ceva vreme, în cazul în care aceste promisiuni și grafice grandioase vor fi realmente concretizate.

Articolul precedentNoi investiții din bani publici la „Universitatea Partidului”
Articolul următorJudețul Teleorman dispune de șase ambulanțe noi