Universitatea Valahia din Alexandria, cunoscută drept pepiniera de cadre a partidului, și-a deschis și anul acesta porțile. Mai ofertantă decât de obicei, grație banilor publici pompați periodic în această instituție de învățământ frecventată, în principal, de către cei care au nevoie de diplome ca să ocupe poziții în administrația locală din Teleorman. 

La momentul deschiderii noului an universitar, două noi clădiri au fost inaugurate în campusul de la Alexandria, reabilitarea acesteia fiind finanțată prin Compania Națională de Investiții. Noile clădiri dispun de laboratoare dotate integral, săli de curs, bibliotecă, dar și cantină universitară. Nu lipsește nici sala de sport, pe care probabil o vor frecventa în weekend-uri cadrele partidului.

Universitatea are 10 facultăți și sute de cursanți în cadrul fiecărui domeniu de specializare, 50 dintre aceștia venind să urmeze cursurile din județe limitrofe și, potrivit decanului Oana Panagoreț, chiar din capitală. Universitatea de la Alexandria a pornit în 2007 cu trei săli de curs și a ajuns astăzi să aibă șapte laboratoare, mai multe clădi, o cantină-club, toate finanțate din bani publici, la cererea universității partidului și Primăriei Alexandria, care patronează, de drept, toată afacerea.