Zilele trecute a circulat pe surse o știre legată de numirea teleormăneanului Samuel Calotă în funcția de director al Institutului Național de Metrologie. Contactat de noi, însă, Calotă a negat această posibilitate, spunând că totul derivă dintr-o discuție mai veche, care viza altă instituție. 

Samuel Calotă este cunoscut de câțiva ani ca membru ALDE Teleorman, însă ocupă de mai mult timp poziții în aparatul central de stat, așa că despre o prezență a sa în județ nu prea se mai poate discuta. De asemenea, opinia publică își amintește de el din relatările lui Romică Părpălea, supranumit „mortul lui Dragnea”, care susținea că Samuel Calotă i-ar fi oferit mită pentru a-și retrage denunțul împotriva fostului șef al PSD. Calotă a negat toate aceste aspecte, justificându-le printr-un conflict personal al său cu Romică Părpălea.

Despre numirea sa în fruntea Institutului Național de Metrologie, Calotă spune că e o fumigenă și că vizată este Viorica Dăncilă care și-ar desemna oamenii în funcție de simpatiile lui Liviu Dragnea.

Institutul Național de Metrologie este o instituție subordonată Biroului de Metrologie Legală. La acel institut nu lucrează decât cercetători, oameni cu experiență de zeci de ani. Deci e o confuzie legată de instituția asta, care ar trebui să fie una importantă în România, dar nu e tratată ca atare. N-aș putea să fiu eu șef peste niște oameni care sunt cercetători și care sunt deosebit de rari. A fost o discuție în urmă cu niște luni de zile legată de metrologie, dar nu acolo. N-are nicio legătură. Eu știu într-o proporție mare de unde vine chestia asta, dar nu pe mine mă are țintă informația, ci pe doamna premier. Mă felicitau ieri prietenii și nu știam ce se întâmplă.„, a declarat Calotă.

Articolul precedentFostul primar din Videle, amenințat voalat într-un comunicat de presă al PSD!
Articolul următorSancțiuni dure pentru cei care folosesc telefonul la volan