Primarul localității Rădoiești, Ion Cioacă, recunoaște că tânărul care a murit electrocutat ieri în timp ce schimba un bec de pe un stâlp al primăriei mai făcea acest lucru, pentru că era priceput. Nimeni nu l-a întrebat niciodată dacă avea echipament de protecție sau contract cu administrația locală. 

Varianta publică, prezentată chiar și de Poliția Teleorman, este aceea că bărbatul ar fi fost rugat să schimbe becul pe stradă de “o vecină”. Cu toate acestea, tânărul locuia în Rădoiești Deal, iar stâlpul pe care murit este localizat în satul Rădoiești Vale.

Vecinii spun cu totul și cu totul altceva: „Da, el locuia în Rădoiesti -Deal, unde toată dimineața a schimbat becurile la stâlpi cu încă un coleg de-al lui, asistați de domnul viceprimar. Și tragedia s-a întâmplat în Radoiești-Vale, satul natal al d-nului primar unde drum asfaltate este decât această ulița unde s-a întâmplat nenorocire și unde se află cârciumă edilului.

Primarul Ion Cioacă admite că tânărul era folosit de primărie în astfel de chestiuni, dar că nu l-ar fi rugat el personal: „Viceprimarul o fi fost cu el, eu nu știu, ieri am fost la Alexandria, alaltăieri am fost plecat, chiar nu știu, eu personal nu am vorbit cu el. Vorbisem cu celălalt, un coleg al lui, care lucra la cablu. Da, a mai schimbat becuri prin comună și înainte, că a lucrat la firma de cablu. Nu știu dacă înainte s-a urcat tot fără echipament, că nu e angajatul primăriei. Deci eu jur că nu am vorbit cu el.”

Articolul precedentUn bărbat a murit electrocutat, în timp ce încerca să schimbe becurile din localitate
Articolul următorAvansări la ISU Teleorman