Primăria Alexandria face mai multe achiziții directe decât licitații, din motive lesne de înțeles. Principalii abonați la aceste achiziții sunt prietenii primarului Alexandriei, Victor Drăgușin. 

La Primăria Alexandria, licitațiile constituie numai 15% din procedurile municipalității, în timp ce achizițiile directe ocupă 25% din practici. Adică peste 5 milioane de lei. Printre abonații direcți la banul public se numără familia Tatu (prieteni de familie ai lui Victor Drăgușin), care, prin firma Tweenlight încasează cât de des poate bani publici. Prin achiziție directă.

De pildă, pentru amenajarea unui teren sintetic, firma de familie a lui Nae Tatu a încasat aproape 400.000 lei. Și n-ar fi prima dată. Pentru construirea unei toalete publice în 2017, aceeași firmă încasa 212.985 lei, iar în anul 2018, Tatu câștiga un contract de modernizare a unei grădinițe din localitatea Vitănești, lucrare estimată la 428.911 lei. TWEENLIGHT SRL este trecută pe numele lui Tatu Alexandru-Daniel, născut în 1985.

O altă companie care beneficiază în mod direct de bani publici este Stef S Team SRL, aparținând familiei Bragadireanu (cunoscută din nou pentru relațiile de strânsă prietenie cu primarul Victor Drăgușin). Firma asigură servicii de catering pentru municipalitate, ori de câte ori se găsesc prilejuri de distracție în oraș și, mai ales, în primărie.

Articolul precedentBraconierii au abandonat autoturismul pe câmp pentru a scăpa de poliție
Articolul următorFostul primar din Videle, amenințat voalat într-un comunicat de presă al PSD!