PNL Teleorman a organizat, astăzi, o conferință de presă susținută de președintele PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, alături de medicul veterinar George Pârjol, pentru a explica situația delicată prin care trec cetățenii județului Teleorman cu privire la pesta porcină. Cei doi au pus accent pe ”nepăsarea autorităților care nu au făcut nimic pentru a preveni extinderea focarelor de infecție”.

Situația este cu atât mai dramatică cu cât oamenii sunt puși în fața faptului împlinit și se văd în situația de fi martorii executării tuturor animalelor din gospodărie, fie sănătoase, fie infestate, consideră conducerea PNL Teleorman. ”Efectul este unul destul de traumatizant”, a precizat medicul veterinar, pentru omul de rând, gospodarul care se trezește în fiecare zi, din zori, pentru a îngriji animalul și care asistă la această situație fără a putea face nimic. Oamenii sunt disperați când văd că investiția lor, timpul și sursa de trai se risipește într-o clipă. Din păcate, cel care plătește acest tribut este tot omul de rând.

”În urma mai multor sesizări ale locuitorilor județului Teleorman cu privire la actuala situație delicată, PNL Teleorman trage un semnal de alarmă în ceea ce privește nepăsarea autorităților, cărora le cerem o mai mare implicare. Cele 4 instituții către care s-au făcut sesizări sunt A.N.S.V.S.A București, D.S.V.S.A Teleorman, Instituția Prefectului Județului Teleorman și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, cărora le cerem luarea tuturor măsurilor în vederea stopării și eradicării acestui virus devastator”.

Eugen Pîrvulescu a dat ca exemplu acțiunile lui Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov, care a făcut dezinsecție de două ori pe lună, terestru (tratamente la sol), cât și pe calea aerului (din avion) o dată pe lună, începute încă din luna aprilie, acțiuni care se vor continua până în lunile septembrie și chiar octombrie. ”Nicio acțiune de dezinsecție nu trebuie ratată! Orice amânare sau nepăsare ne duce mai aproape de invazie și de apariția altor focare de infecție. La noi, situația este scăpată de sub control. Autoritățile privesc nepăsătoare, neimplicate situația dramatică în care ”se scufundă” județul Teleorman.

Articolul precedentConstantin Noica – 110 ani de la naştere
Articolul următor105.000 lei pentru combaterea pestei porcine africane în Teleorman