Potrivit datelor oficiale, furnizate de Direcția Sanitar Veterinară Teleorman, în acest moment, numărul porcilor uciși preventiv în Teleorman se ridică la 5554 de capete. Iar procesul continuă cu satul Viișoara. 

Și în comuna Smârdioasa s-a declanșat operațiunea de exterminare a suinelor, iar în Viișoara, procedura a început de ieri, după ce Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor  (DSVSA) Teleorman a confirmat prezenta virusului acestei boli în probele prelevate de la cadavre  de porc domestic din 7 exploatații  non-profesionale situate în satul Viișoara, comuna Viișoara.

Ca urmare, s-au făcut din nou evaluări ale riscurilor și s-a decis că e cazul extinderii măsurii de ucidere preventivă a porcilor în satul Viișoara din comuna Viișoara, începând chiar de ieri. Vorbim în acest moment despre 213 de focare confirmate de către IDSA- București. Proprietarii animalelor afectate de PPA vor fi despăgubiți de stat în condițiile prevazute în legislație. Teleormanul este primul pe țară în acest moment în privința dezvoltării focarelor de pestă porcină africană.

 

Articolul precedent1.500 lei – valoarea ajutorului dat de stat fiecărei gospădării afectate de inundațiile din Teleorman
Articolul următorAmenințări la adresa protestatarului de la Turnu Măgurele: „Te prind și îți rup capul!”