După o pauză destul de lungă, în care nu s-a mai semnalat nicio îmbolnăvire, pesta porcină a reapărut în județul Teleorman, într-o gospodărie particulară. 

Autoritățile sanitar-veterinare din Teleorman sunt din nou în alertă, după ce în gospodăria unui om din localitatea Segarcea Vale a fost confirmat un nou focar de pestă porcină africană. În cursul serii de miercuri a acestei săptămâni, proprietarul a descoperit animalul mort și a anunțat de urgență autoritățile.

Imediat au ajuns în zonă  reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare Teleorman, care au luat imediat măsurile ce se impun în astfel de cazuri. Probele prelevate de la animalul mort au fost trimise la un laborator din Giurgiu, iar rezultatul analizelor a confirmat vineri prezența virusului.

Preventiv, DSVSA Teleorman a decis uciderea a încă trei porci din gospodăria respectivă. Conform procedurilor, s-au luat măsuri privind punerea sub supraveghere sanitar veterinară a exploataţiei și impunerea unor restricţii de mişcare în localitate.

Articolul precedentAnchetă pe tema unor angajări fictive într-o primărie din Teleorman
Articolul următorPoza zilei! Un teleormănean și-a pus în curte o pancartă împotriva PSD