În anul 2017 se făceau două denunțuri vizând efectuarea unor angajări fictive într-o primărie din județul Teleorman. Ancheta penală e încă în lucru.

În cele două denunțuri, un fost angajat al unei societăți subordonate Consiliului local al localității teleormănene Trivalea-Moșteni semnala faptul că angajații respectivei societăți nu prestează vreo activitate în interes public, ci sunt folosiți în interesul personal al primarului de acolo.

Reclamantul susține că în administrarea comunei s-au petrecut, în timp, mai multe ilegalități. Și una dintre ele are legătură chiar cu societatea pentru care el a lucrat, mai precis, S.C. Triv SRL, societate care are ca asociat majoritar Consiliul local și avea, la data formulării denunțului, un număr de 15 angajați. În primul denunț, fostul angajat al societății în cauză specifică, în clar, faptul că primarul localității, Marius-Nicolae Bocăncilă, i-ar fi folosit în interes personal pe Cimpoeru Mihăiță și pe Șerban Stan Constantin, angajați ai primăriei, pentru a-i lucra terenul agricol, folosind în acest scop, tractorul din proprietatea primăriei.

Mai mult, un alt angajat al primăriei, Florentin Vlaicu, era acuzat în respectivul denunț că nu prestează activități pentru instituția publică ce îi asigura venitul lunar, ci era muncitor la balta dintr-un sat al comunei. Mai mult, denunțătorul susține că s-ar fi comis nereguli în procesul de semnare a condicii de prezență, solicitând efectuarea de verificări a condicii și a camerelor de supraveghere din instituție.

Judecătorul a constatat și faptul că procurorul de caz nu a dispus nici măcar ridicarea imaginilor video surprinse de camerele de supraveghere din cadrul instituției publice, pentru a verifica dacă într-adevăr persoanele angajate la SC Triv SRL se prezentau, de fapt, la sediul primăriei pentru a-și defășura activitatea. La intrarea în primăria din Trivalea-Moșteni sunt montate 8 camere de supraveghere. Din aceste motive, plângerea denunțătorului a fost admisă și urmărirea penală a reînceput, fiind încă în derulare.

Articolul precedentTeldrum a pierdut procesul pentru Insula Belina la Tribunalul Teleorman
Articolul următorPesta porcină a reapărut în Teleorman