Imediat după protestul de ieri din Piața Victoriei, mai mulți pesediști teleormăneni s-au grăbit să dea verdicte. Printre altele, aceștia susțin că respectă exprimarea democratică a nemulțumirilor, cu niște obiecții esențiale. 

Primul care s-a exprimat chiar în cursul nopți trecute a fost președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, care a postat pe contul său de socializare o opinie total ruptă de realitatea tragică a momentelor petrecute în Piața Victoriei. Acesta susține că principalul responsabil pentru izbucnirea protestelor este Klaus Iohannis, care ar trebui, se pare, „să dea niște explicații”.

Până o să-i dea Iohannis explicații lui Cristescu de la Teleorman, noi aflăm că pesedistul crede că „într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze legal, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice. Condamn ferm intervenția brutală a unora dintre protestatari, puternic disproporționată în raport cu forțele de ordine”.

Poate că ar trebui să îi explice totuși cineva lui Cristescu de la Teleorman că în Piața Victoriei abuzul a venit din partea forțelor de ordine, care au gazat mii de oameni nevinovați, doar pentru că ele n-au fost în stare să extragă zece oameni din mulțime.

Pe de altă parte, nici liderul PSD Teleorman, Adrian Gâdea, nu dă dovadă de mai multă empatie și insistă asupra faptului că oamenii sunt manipulați odios pe rețelele de socializare:

„Organizația PSD Teleorman condamnă fără echivoc toate ieșirile deplasate din spațiul public, care suscită la violență, atât ale președintelui Klaus Iohannis, care a renunțat în acest moment la rolul de mediator, cât și ale tuturor celor care îndeamnă sau justifică acte de violență îndreptate împotriva Guvernului României. Facem apel la calm și responsabilitate și îndemnăm cetățenii să respingă ferm incitările la violență din spațiul public și manipulările odioase de pe site-urile de socializare.”

Poate că nici lui Gâdea nu i-ar fi stricat un pic de empatie, dar probabil că unii nu pot fi empatici decât dacă simt ei înșiși abuzul. Desigur, la mitingurile PSD nu există riscul să se întâmple asemenea abuzuri, așa că într-un fel îi înțelegem lipsa de empatie. E mai greu să-i  scuzăm deficitul de umanitate….

Articolul precedentSelf service la ANAF Teleorman
Articolul următorCum s-au anticipat violențele de pe 10 august? Jandarmeria Teleorman știa cu o zi înainte că vor fi victime multiple la protest