Violența ieșită din comun a autorităților statului la protestul de pe 10 august din Piața Victoriei este și rămâne o amintire traumatizantă pentru mulți. Dar din interiorul sistemului încep să răzbată lămuriri interesante. 

O sursă din Jandarmeria Teleorman susține că pe data de 9 august, cu o zi înaintea protestului de la București, s-a primit ordin ca  ISU Teleorman să trimită autospecialele de transport victime multiple din județele limitrofe în capitală. Purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman confirmă faptul că vineri, instituția a trimis la București o autospecială de transport victime multiple (singura din dotare) la solicitarea IGSU București. Gelu Dragomir susține că aceste solicitari se fac atunci când sunt evenimente de amploare, unde sunt necesare măsuri de prevenție și trimiterea de ajutoare nu este ieșită din comun. În dotarea ISU Teleorman există o singură autospecială de transport victime multiple care a și ajuns la București. Interesant e faptul că aceste autospeciale ar fi putut fi trimise la București în ziua protestelor, dacă ele se dovedeau a fi necesare. Nu înainte cu o zi.

Ca atare, se știa încă de pe 9 august că la protestul de pe 10 august urmau să existe victime. Lucru de care populația nu a fost averizată. Și având în vedere că instituțiile statului nu lucrează cu zvonuri, e puțin probabil ca ordinul în cauză să fi fost trimis pe fondul unor postări pe Facebook ale unor personaje dubioase. Și în cazul în care au știut că acolo există riscul producerii de victime multiple, de ce n-a anunțat Jandarmeria populația încă de pe data de 9 august? Aceste întrebări trebuie să aibă, în aceste zile, un răspuns ferm.

Articolul precedentPesediștii teleormăneni respectă protestele și… nu prea
Articolul următorPoliția teleormăneană a reținut 24 de permise de conducere și a retras 12 certificate de înmatriculare