74 de militari din cadrul I.S.U. Teleorman care au competențe pe linia acordării primului ajutor, sunt la pregătire. Ei aprofundează și își perfecționează deprinderile pentru aplicarea diferitelor tehnici și manevre de prim ajutor. Un accent deosebit se pune pe resuscitarea cardio-pulmonară, folosind defibrilatorul extern semiautomat și respectarea principiilor de intervenție în cazul accidentelor cu victime multiple.

În fiecare zi de activitate, pompierii sunt acei oameni care pot readuce speranța în sufletele semenilor, motiv pentru care ei se asigură de faptul că vor fi pregătiți pentru a face față oricăror evenimente, practicându-și meseria cu profesionalism, devotament și curaj.

Profesionalismul pompierilor militari teleormăneni rezultă din pregătirea continuă, atât în centrele de pregătire specializate ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgențe, cât și prin intermediul Centrelor Mobile de Pregătire a Paramedicilor, care au în dotare toate echipamentele necesare derulării acestor activități specifice.

În perioada 14 -26 octombrie, la Centru de Pregătire al Pompierilor din municipiul Alexandria, peste 74 de militari din cadrul I.S.U. Teleorman, ce au competențe pe linia acordării primului ajutor calificat și încadrează ambulanțele S.M.U.R.D., își continuă pregătirea.

Activitățile sunt conduse și coordonate de către instructorii formatori din cadrul ISU Argeș, cpt. Surugiu Mihai și plt. adj. Bucur Ionel Claudiu, în colaborare cu cei din cadrul ISU Teleorman, plt.maj. Bunea Daniela Liliana – asistent medical principal (coordonator SMURD Teleorman) și plt.adj.Băloiu Marius (instructor formator SMURD Teleorman).

Articolul precedentCondamnații din dosarul angajărilor fictive solicită recurs în anulare
Articolul următorTârgul de toamnă a poposit în centrul Alexandriei