Prezență foarte scăzută la urne, astăzi, în județul Teleorman. Până la ora 21.00, la Referendumul pentru definirea familiei au participat doar 19.217 teleormăneni. 

Vorbim, așadar, despre un procent de 6.09 al participării teleormănenilor în prima zi a scrutinului. Atitudinea este una cu totul și cu totul nouă, în contextul în care județul Teleorman e cunoscut pentru larga participare la alegeri, fiind de obicei pe primele locuri la nivel național în această privință.

Astăzi, însă, oamenii din județul lui Liviu Dragnea au manifestat un profund dezinteres pentru vot. Nici incidentele nu au fost numeroase, excepție făcând o femeie din localitatea Orbeasca, președinte de secție de votare, care nu s-a putut prezenta la secție după ce soțul ei a decedat și o altă femeie, căreia i s-a făcut rău la vot, mărturisind că a mers să voteze pentru că așa a sfătuit-o preotul din sat. De asemenea, o membră a unui birou electoral este bănuită că ar fi postat pe Facebook o fotografie cu listele din secție.

Ziua de mâine va fi, de aceea, foarte încărcată, având în vedere rolul preoților în mobilizarea oamenilor, care au mărturisit și astăzi că au fost vizitați de oameni de bisericii, care i-au sfătuit să nu lipsească de la scrutin.

Articolul precedentDănuț Cristescu: „Constatăm că în Europa lucrurile stau cu totul altfel, cu privire la căsătorie. Noi nu vrem ca asta să se întâmple și în România!”
Articolul următorAccident rutier cu șase victime în Teleorman. O persoană a ieșit prin parbriz