Președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, a votat astăzi la Școala 6 din Alexandria. La plecarea de la urne, acesta a declarat că a votat DA, pentru a preveni riscul ca în România, căsătoria să fie privită ca în Europa. 

Astăzi a votat la Alexandria și președintele Consiliului Județean Teleorman, împreună cu soția sa. Dănuț Cristescu a declarat că a considerat de importanță majoră participarea sa la Referendum, din simplul motiv că se teme ca și în România, viziunea asupra căsătoriei să fie ca aceea din Europa: „Am votat în această dimineață, împreună cu soția, pentru modificarea Constituției și a articolului 48, alin 1, căsătoria să fie consfințită între un bărbat și o femeie. Nu este suficientă reglementarea în Codul Civil, pentru că acela e o lege organică, nu este Constituția României. Eu cred că trebuie modificat acest articol prin Constituție și asta nu se putea întâmpla decât prin Referendum. E o miză personală. România, județul Teleorman și românii ne-am dori ca această căsătorie să fie între bărbat și femeie. Să păstrăm tradiția, să păstrăm obiceiurile. Constatăm în ultima perioadă că în Europa lucrurile stau cu totul altfel. Noi nu vrem să se întâmple lucrul ăsta și în România!”

Dănuț Cristescu este președintele Consiliului Județean Teleorman și un susținător fervent al referendumului. Chiar în cursul zilei precedente, Cristescu a postat pe Facebook faptul că, neparticipând la referendum „nu poate privi în ochii copiilor săi.”

Articolul precedentPrezență scăzută la urne în Teleorman. Numai 8000 de teleormăneni s-au prezentat la urne până la ora 13.00
Articolul următorNumai 6,09% dintre teleormăneni s-au prezentat la urne în prima zi de Referendum