Amenzi usturătoare pentru șoferii care folosesc telefonul mobil în timp ce condus. Nici nu a intrat bine în vigoare legea care îi sancționeză pe conducătorii auto care fac live în timp ce conduc, că deja au apărut și primele sancțiuni. 5 șoferi au fost prinși de polițiștii teleormăneni în timp ce foloseau telefonul mobil. Valoarea amenzilor aplicate acestora este de peste 2600 de lei.

Astfel, spre deosebire de cadrul legal anterior, care viza exclusiv folosirea telefonului mobil, prin noile reglementări a fost interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducătorul auto, în timpul conducerii vehiculului aflat în mișcare.

Nerespectarea acestei norme este sancționată cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni, de la 6 la 8 puncte-amendă și cu aplicarea sancțiunii complementare de 4 puncte de penalizare.

Mai mult, încălcarea acestei reguli de circulație, concomitent cu o altă abatere rutieră, constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni, de la 4 la 5 puncte-amendă (de la 580 de lei, la 725 de lei) și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

Articolul precedentAngajări pe bani buni! Prefectura Teleorman caută ”consilier pentru afaceri europene”
Articolul următorTrei persoane au ajuns la spital în urma unui accident spectaculos