Administrația Domeniului Public a efectuat la Alexandria primele dezinsecții din acest an. Numai că s-a ținut cont de prognoza meteo doar teoretic. Practic, după ce elicopterul cu insecticid a efectuat câteva curse pe deasupra orașului, a început ploaia. 

În fiecare an, la Alexandria, dezinsecția se face deficitar. Asta în contextul în care mai multe boli declanșate de înțepăturile de insecte ajung să producă grave consecințe asupra populației. Și, dintr-un motiv greu de înțeles, aceste acțiuni au loc exact în perioadele de instabilitate atmosferică. Asta s-a întâmplat și acum, când după câteva curse ale elicopterului cu insecticid, ploile anunțate de ANM au început și au anulat efectul substanțelor care ar fi trebuit să ucidă insectele.

Pe 28 mai, Administrația Domeniului Public aducea la cunoștința populației că acțiunea de dezinsecție (aviotratament) a fost programată pentru seara zilei de 28 mai și dimineața zilei de 29 mai. Tratamentul terestru s-a desfășurat în intervalul de 28 -31 mai. Tratamentul de dezinsectie terestru a fost efectuat cu substante din grupa principală 3, respectiv K-othrine SC 25, iar tratamentul prin pulverizare aeriană a utilizat substanțe din grupa principală 3, respectiv K-othrine Profi EC 250. Deși în anunț se menționa faptul că se va ține cont de prognoza meteo, ploile care au urmat n-au avut decât efectul de a salva insectele și de a le crește rezistența la tratamentele specifice.

Articolul precedentȘoferii inconștienți, sancționați de polițiștii din Teleorman
Articolul următorIntervenții pentru evacuarea apei în mai multe localități din Teleorman