Polițiștii din cadrul IPJ Teleorman identifică în trafic un număr tot mai mare de situații în care conducătorii auto manifestă comportamente absurde, precum consumul de alcool la volan sau conducerea unui autoturism fără permis. Numărul sancțiunilor este și el în creștere, fiind vorba despre o medie de 33/ zi. 

În ultima zi a lunii mai, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere şi  conştientizării de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie, fiind aplicate 33 de sancțiuni contravenționale în valoare 18680 lei. Totodată, au fost reținute 6 permise de conducere.

De exemplu, pe data de 30 mai, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au depistat un tânăr în vârstă de 21 de ani în timp ce conducea un autoturism pe DE 70, în comuna Peretu, deși consumase băuturi alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Un alt caz, care denotă un grad extrem de inconștiență este cel al unui tânăr în vârstă de 21de ani, domiciliat în comuna Peretu, suprins în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Gării din localitate fără a poseda permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, urmând a se propune soluție prin Parchet.