În trei săptămâni, la nivelul județului Teleorman au fost ucise preventiv aproape 4000 de suine, după confirmarea mai multor focare de pestă porcină africană. Acum măsura se extinde în Zimnicea. 

Potrivit datelor furnizate de Direcția Sanitar Veterinară Teleorman, fenomenul uciderii preventive a porcilor în județul Teleorman, după descoperirea mai multor focare de pestă porcină africană, continuă. Până acum, un număr de 3760 animale au fost exterminate, urmând ca uciderea porcilor, bolnavi sau sănătoși, să continue la Zimnicea. Asta se întâmplă, după confirmarea de către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală a 12 focare de pestă porcină africană în perimetrul localității.

Conducerea DSV Teleorman nu pare să reconsidere în niciun fel măsura uciderii TUTUROR suinelor din localitățile cu probleme, indiferent dacă sunt sănătoase sau bolnave, lucru care continuă să neliniștească și să nemulțumească oamenii. Uciderea preventivă a animalelor din Zimnicea este programată pentru data de 18 iulie 2019. În continuare, târgurile de animale din județ sunt anulate, iar noi cazuri de boală au fost identificate în localitatea Țigănești.

Articolul precedentDragnea nu scapă de procese! Dosarul TelDrum, un nou termen la Tribunalul Teleorman
Articolul următorDosarul Teldrum ajunge pe mâinile unei judecătoare cu relații în… familia Dragnea