Gripa a mai făcut două victime. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din județul Teleorman și o femeie de 41 de ani, din județul Olt. Cei doi au murit din cauza virusului gripal, numărul total de decese ajungând la 72, conform Institutului Național pentru Sănătate Publică (INSP).

Bărbatul din județul Teleorman confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09 a murit sâmbătă. Acesta suferea și de alte boli cronice asociate: Spondilita ankilopoetica, Sacroileita grad II bilateral, Hipertensiune arteriala stadiul II risc aditional înalt, Hipercolesterolemie esentială.

Referitor la acest caz, DSP Teleorman precizează că pacientul s-a prezentat în serviciul de urgență al Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș din București, în data de 19 ianuarie 2019, fiind diagnosticat de la început cu SARI – infecție respiratorie acută severă, datorită simptomatologiei manifestate în momentul internării: debut brusc cu febră peste 38.0 C, curbătură, mialgii, cefalee, tuse, dificultăți la respirație, insuficiență respiratorie acută severă. Ulterior a fost transferat în secția ATI, având complicații PNEUMONIE și SEPTICEMIE. În continuare, au fost recoltate probe biologice – aspirat traheo-bronșic în data de 28.01.2019, probe care au fost trimise la INCDMM Cantacuzino, iar rezultatul de laborator a identificat – infecție cu Virus Gripal tip A H1, în data de 29.01.2019.

Articolul precedentPoza zilei! Un teleormănean și-a pus în curte o pancartă împotriva PSD
Articolul următorCantități foarte mari de amoniu în apa de băut a Alexandriei!