Mai mulți localnici din localitatea teleormăneană Beuca se plâng în legătură cu faptul că autoritățile ar fi îngropat mai mulți porci infestați cu virusul pestei porcine africane în mijlocul islazului comunal. 

Iuliana David, o femeie din Beuca, chiar a postat pe o rețea de socializare o filmare cu groapa de pe islaz, filmare în care femeia își exprimă îngrijorarea cu privire la răspândirea virusului: „Au fost cu tractorul primăriei în curte la omul respectiv, au luat porcul, s-a luat microbul pe anvelope și intră cu el în sat și se întinde microbul…și nu ia nimeni nici o măsură”. Tot de la ea aflăm că “porcii au fost îngropați într-o groapă de aproximativ 3×3 m, în mijlocul izlazului. Nu se gândesc la lume că au animale și trec pe aici și se ia microbul pe picioare și îl iau in gospodărie, acasă!”

Purtătorul de cuvânt al DSV Teleorman, Tudor Viorel, susține că la Beuca au fost doar niște suspiciuni legate de virusul pestei porcine și că e imposibil ca animale moarte să fie îngropate în islaz. După ce a contactat autoritățile din Beuca, el și-a nuanțat declarațiile și confirmă că autoritățile din localitate ar fi îngropat 8 porci, dar într-o zonă aprobată de forurile superioare.

Articolul precedentDin cauza vitezei, o tânără de 25 de ani se zbate acum între viață și moarte
Articolul următorPartidele politice din Teleorman încalcă legea afișajului electoral