30 de cazuri de rujeolă au fost identificate de Direcția de Sănătate Publică Teleorman în localiatea Buzescu. Cauza? Reticența populației din zonă la vaccinare. 

De la începutul anului până la sfârșitul lunii iunie s-au înregistrat în județul Teleorman un total de 117  de cazuri de rujeolă, majoritatea în mediul rural. Lucrurile s-au agravat în luna iulie, când s-au înregistrat 30 de cazuri în focarul comunitar în evoluție din localitatea Buzescu.

În acest moment  este în evoluție  numai acest  focar  comunitar la nivelul județului, fiind vorba despre copii nevaccinați sau vaccinați incomplet, părinții refuzând vaccinarea sau neprezentându-se la medicul de familie (refuz mascat). În ciuda faptului că în Teleorman s-a desfășurat o campanie din ușă în ușă, ea nu a convins pe foarte mulți. Numai 10 copii au fost duși la vaccinare în urma acestei campanii de conștientizare.

Măsurile aplicate în focare au fost: urmărirea contacților și educație sanitară, precum și recuperarea tuturor restanțierilor la vaccinare. Direcția de Sănătate Publică Județeană  Teleorman dispune de stocuri suficiente de vaccin, iar instituția amintește populației că administrarea vaccinului scutește copiii de riscul trecerii prin boală și de apariția unor complicații.

Articolul precedentGALERIE FOTO. Zimnicea, un oraș în ruină…
Articolul următorMâine se deschid porțile festivalului de teatru „Ideo Ideis”!