Economica.net a făcut un top 15 persoane juridice în funcție de suprafața pentru care au depus cereri unice de plată în perioada 1 martie – 15 mai 2019. Printre cei care posedă întinse domenii agricole în țara noastră se regăsește un nume nou apărut pe piaţa agricolă din România. Este vorba despre Nutrelo Group SA, deţinută de către fiul fostului lider PSD – Liviu Dragnea (încarcerat la Penitenciarul Rahova). Dragnea Valentin Ştefan deține 80% dintre acţiunile firmei, restul fiind pe numele lui Gabriel Putineanu. Firma exploatează aproximativ 1.200 de hectare din terenul statului în judeţul Teleorman.

Cine este Nutrelo Group SA…

Pentru a ajunge la ce ne interesează, am pornit analiza de la o altă firmă din portofoliul de businessman al lui Valentin, ZOOVEG, societate înființată în 2010 într-o localitate stăpânită de Dragnea – Lița –  născută sub patronajul lui Pitiș Petre, care avea o participare de 99% din capitalul social, respectiv 99 părți sociale, alături de Barac Daniel, cu o participare de 1%. Anul trecut, ZOOVEG 2010 – S.A. devine NUTRELO GROUP – S.A., conform Rezolutiei nr. 2359/11.05.2018 a ORC Teleorman.

Trece timpul și observăm că societatea NUTRELO GROUP – S.A. se dezvoltă. Membrii consiliului de administrație ai NUTRELO aprobă cumpărarea imobilului – teren intravilan in suprafata de 9.865 mp, situat in localitatea Lita, lot 3, jud. Teleorman, proprietatea VEL MORAR – S.R.L. (o altă firmă în care este asociat Dragnea Valentin Ștafan), inscris in cartea funciara cu nr. 20034 UAT Lita nr.topografic 20034, la pretul de 36.900 euro, platibil in lei la cursul BNR, din ziua plății.

Într-o altă adunare Generala a Acționarilor NUTRELO GROUP – Dragnea Valentin Ștefan, Putineanu Gabriel și Dragne Ilie Liviu – se hotărăște contractarea următoarelor credite:  Credit achiziție teren pentru producția agricolă, în valoare de 4.000.000 lei, pe o perioadă de 5 ani; – CARD CREDIT BUSSINES, în valoare de 80.000 lei, pe o perioada de 24 luni. Garanțiile propuse constau în: ipoteca imobiliară asupra imobilului cu număr cadastral 20111, intabulat în Cartea funciară nr. 20111 a localității Turnu Măgurele, județul Teleorman; notificare de includere în plafonul de garantare FGCR, până la 80% din valoarea creditului; contract de ipotecă mobiliara asupra conturilor curente ale S.C. NUTRELO GROUP – S.A., acționarul unic al S.C. GRANSILOZ – S.R.L., deschise la CEC BANK – S.A.; contract de fidejusiune încheiat cu Dragne Ilie Liviu, Dragnea Valentin Ștefan, Putineanu Gabriel.

Prin firma Nutrelo Group SA își desfășoară activitatea cei de a Salcia, firmă la care fiul lui Dragnea a fost acționar. Nutrelo Group SA are sediul în comuna Lița din județul Teleorman, a fost înființată în anul 2010 și avea, în 2017, o cifră de afaceri de 17 818 377 lei. Straniu este că această societate pe acțiuni are ca obiect de activitate “Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase”, dar prin ea grohăie porcii de la Salcia…

Prin aceste lucruri ”stranii” a devenit Juniorul Dragnea afacerist ”de geniu” încă din adolescență, că el știe cum să facă încrengăturile societăților pe care le deține fără a ieși pe minus la balanța finală. Porcii de la Salcia sunt cel mai bun exemplu de reușită în Teleorman.

Articolul precedentSecretarul de stat, Adrian Gâdea, le mulțumește teleormănenilor pentru „rezultatul foarte bun” al PSD
Articolul următorFiul lui Carmen Dan a fost bătut la discotecă!