Monede, insigne, timbre, cărți poștale și multe altele. Asta pot cumpăra pasionații de lucruri inedite la ediția din acest an a Târgului Colecționarilor. Evenimentul are loc sâmbătă, 12 octombrie 2019, între orele 10.00 – 14.00, la Muzeul Județean Teleorman.

Cărți poștale, caricaturi, bancnote sau figurine din plastilină. Ce au în comun toate acestea? Oameni pasionați, care și-au dedicat o mare parte din timp pentru a le colecționa.

Fiecare dintre noi strânge, de-a lungul timpului, diverse obiecte pe care ajunge să le îndrăgească și de care nu se mai poate despărți. Nu mulți au, însă, ideea de a le colecționa. Un pasionat de diverse obiecte din aceeași categorie are nevoie de multă răbdare, timp suficient și chiar de resurse financiare, după cum recunoaște unul dintre cei mai pasionați colecționari teleormăneni, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, Galaction Stângă.

Pasionații de acest domeniu adună, de-a lungul vieții, obiecte inedite și interesante, de la pliculețe de ceai, la bancnote de tot felul.

Printre colecționarii teleormăneni se numără și Toma Ispas, care la 9 ani confecționează figurine din plastilină, pe care le păstrează.

Aproape 30 de colecții de toate felurile pot fi admirate și cumpărate în cadrul târgului.

Târgul Colecţionarilor este un loc care favorizează comunicarea între colecţionari şi iubitorii de artă, istorie şi cultură, un loc al cunoaşterii reciproce, un loc în care colecţionarii vor putea face schimb şi de idei şi de obiecte, iar cei interesați vor putea vinde sau cumpăra obiecte pentru întregirea, mărirea şi diversificarea colecţiilor.

Toți participanții la eveniment vor putea vizita, în mod gratuit, expoziţia „Colecţii şi Colecţionari”, ajunsă la a VIII-a ediţie.

Articolul precedentÎntr-un județ al sărăciei, cursurile de calificare sunt ”mană cerească”! Absolvenții primesc 1800 sau 3600 de lei
Articolul următorBaschetbalistele de la CSM Alexandria au debutat cu victorie